torsdag 29 december 2011

Ikväll åker vi till trysil och där ska vi fira nyår :-))

onsdag 28 december 2011

Glömde berätta att julbordets stora hit var renhjärta! Lite otippat men gott enligt alla! När hela familjen var lediga åkte vi till mariebergsskogen och tittade på djuren. Nellie gillade fiskarna bäst :-)

måndag 26 december 2011

På julafton samlades vi i vårt hus. Nellie tyckte det var spännande med alla paket och fick massa julklappar bla en gunghäst, en bobby car, egen stol med bord, en pulka. Hon vågade också sitta i tomtens knä!







tisdag 20 december 2011

Idag är jag ledig efter helgarbete så jag och Nellsan har varit ute i lekparken!

måndag 19 december 2011

Ikväll har jag bakat vit ischoklad. Mycket godare än vanlig!

söndag 18 december 2011

Denna vecka har det varit otroligt fullt upp.. Har inte ens hunnit handla julklappar. Har även jobbat helgen och det innebär en 6-dagars arbetsvecka.. Hoppas nästa vecka blir bättre! Här är en bild på Nellie när hon äter välling tidigt en morgon innan dagis :-)

torsdag 15 december 2011

Nellie äter gröt! Det är gröt i hela köket..

fredag 9 december 2011

Den här veckan har det varit fullt upp. Både jag och R har varit på julbord med jobbet. Jag var på musikquiz i onsdags och jobbade igår kväll. Nu är vi påväg till Sthlm. Nellie är hos mormor i helgen. Idag har Nellis gått massa små små steg helt själv :-) på kortet klappar hon händerna. Söt!

måndag 5 december 2011

Igår var jag på spa! Tränade, simmade i inomhuspool och utomhuspool, bubblade, åt god mat och gjorde en ansikts- och magbehandling för gravida i 1 1/2 timme! Superlyxigt!  =)



Idag ringde de från dagis och sa att Nellsan hade lite feber. Hon har varit lite gnällig under kvällen men det är nog inte så illa. Rikard ska iaf vabba imorrn. Första gången, hur gör man det?

lördag 3 december 2011


Nellie ger papps en kram :-)
Sen ser de en bok..
Den var spännande!

tisdag 29 november 2011

Nellie tycker det är kul att måla med sina kritor :-)

söndag 27 november 2011

I veckan har Nellie tagit sina första små steg, sakta och försiktigt! Sötis! Idag har det runnit ur näsan hela dagen och hon hostar en hel del, men hon har ju redan gått på dagis i 4 veckor så en liten förkylning får man ju räkna med. Idag är det första advent och vi har satt upp ljusstakar och stjärnor, lyssnade på julmusik... vi har också tvättat bilarna utomhus.. och vi har grillat... why not lixom =)

tisdag 22 november 2011

18 april får Nellie en lillebror!

måndag 21 november 2011

Nellie plockar ur diskmaskinen :-)

lördag 19 november 2011

På jobbet en lördagskväll.. kunde haft roligare..

fredag 18 november 2011

I natt sover Nellie borta för första gången. Hoppas att hon somnar! Vi har spelkväll :-)
Nellis och jag har en ledig fredag :-)

onsdag 16 november 2011

I söndags vaknade Nellsan 03.30 och vägrade somna om, en kort natt! Men senaste nätterna har det gått bättre =)  Igår hade vi besök av Jessica som busade med Nellie hela kvällen! 

Idag har jag tjuvstartat! Inte med glögg eller skinka som vissa andra, julgodis såklart! Det blev en batch med rocky road :-) 

Här är några kort från dagis..



lördag 12 november 2011

Vi har köpt en grind till spisen så att det ska vara säkert för Nellis i vinter!

torsdag 10 november 2011

Idag har Nellie varit hos tandläkaren för första gången. Det tyckte hon inte om men hon blev glad när hon fick en tandborste!

måndag 7 november 2011

I helgen hade Nellie besök av kompis Klara! Nellie har också varit hos mormor och hälsat på när jag och Rikard var på ikea. Tyvärr fick vi inte tag i det vi ville ha. Vi söker efter en sideboard i vit högglans, inte lätt att hitta... Nu är Nellis på dagis igen. Hon blir inte ens ledsen när jag lämnar henne så det funkar jättebra!

fredag 4 november 2011

Inskolningsveckan på dagis är slut och det har faktiskt gått över all förväntan. Nellie somnade till och med idag på vilostunden, superbra! Hon kommer ha det jättebra på dagis!

tisdag 1 november 2011



Nellie gillar också clementin! Inskolningen på dagis går ganska bra. Fröknarna är väldigt flexibla och vi får vara med och bestämma det mesta som tex hur länge hon ska sova middag, de är också så snälla att de mosar maten och matar henne och ger henne rivet äpple när de andra barnen får äpplebitar. Karlstad verkar vara en jättebra kommun när det gäller dagis. De får frukost, fruktstund, lunch(varm mat) och mellanmål. Även blöjor får de.

Idag har Nellie blivit 1-årsfirad igen! Av Jessica den här gången och hon fick en hund! Vovven skäller och sjunger och Nellie kan snart "gå ut och gå" med honom, kul! =)


söndag 30 oktober 2011

Även i natt var Nellie skrikig och vägrade sova. Rikard kämpade så länge att de somnade båda två i Nellies rum. Sen var jag uppe ganska tidigt med henne i morse. Har varit en tröttsam helg. Verkar som att ju senare hon somnar desto tidigare vaknar hon, konstigt. Hoppas vi hittar tillbaka till rätt rutiner nu i veckan. Imorgon är inskolning dag 1 av 5 på dagis, spännande!

lördag 29 oktober 2011

I natt var Nellie ingen lätt match. Hon skrek hela kvällen. Kl 01 gav vi upp så hon fick sova hos mig. Jag fick inte så mycket sömn och började jobba 06.45 idag.. liite trött nu.. så det blir en lugn lördagskväll!

måndag 24 oktober 2011

Nellie var på 1-årskontroll idag och blev vaccinerad. Hon var lite rädd för doktorn och stetoskopet och kissade på vågen =) Hon är nu 75,5 cm och väger 9,5 kg!

söndag 23 oktober 2011






Igår hade Nellie 1-årskalas! Hon fick massa fina och bra presenter av vänner och familj!!

fredag 21 oktober 2011

Idag har vi fått årets julklapp på mitt jobb. Tydligen får vi samma sak varje år.. lyxigt värre..


torsdag 20 oktober 2011





GRATTIS sötaste Nellie som fyller 1 år idag!!


onsdag 19 oktober 2011

Äntligen är skatteoppgöret från norge klart! Och jag får till och med tillbaka lite pengar =) R fick sitt besked i juni men mitt höll de på så jag trodde säkert att det skulle bli nån omständig granskning men det slapp jag, puh!

tisdag 18 oktober 2011

I helgen var vi hos släkten och hälsade på. Nellie tyckte det var kul att va borta! Hon har blivit lite mer framåt nu och är inte så rädd för allt, fast hon är fortfarande lite rädd för män..


Idag gjorde Rikard sin första dag på nya jobbet. Nellie har barnvakt tills hon ska börja på dagis om en och en halv vecka. Är nog perfekt tajming för dagis nu när hon börjar bli en modigare tjej!

onsdag 12 oktober 2011

Igår blev jag firad på födelsedagen med tårta och presenter! Kul! Idag har vi besiktigat lilla bilen och den gick igenom galant =) Imorrn har vi möte med banken.. hoppas vi kan få ut nåt bra av det! Här kommer en liten film på Nellie som gungar!



måndag 10 oktober 2011

Idag har vi varit till Nellies dagis och hälsat på. Det ser inte alls kul ut då det är byggnadsställningar, virke och containrar runt hela huset. Barnen kan inte vara ute på gården. Men jag hoppas det blir färdigt snart. Barnen var ju lite större än Nellis men verkade snälla och lugna så hon kanske passar in där. Personalen verkade bra och det var inga problem t.ex. att Nellie inte kan äta själv för de mosar och matar till såna små. Hoppas nu bara att jag kan få ledigt till inskolningen.. lite trist att använda sin semester till det men så är det väl när man har barn. Det blir ju kul för henne att få träffa andra barn hela dagarna!




söndag 9 oktober 2011

Igår var vi på bodaborg hela dagen. Det var jättekul! För er som inte vet så är bodaborg som fångarna på fortet med massa olika celler att välja bland. Vissa är mer kluriga och vissa är fysiskt krävande. Man kan vara flera lag som tävlar mot varandra. Skoj!

fredag 7 oktober 2011

Denna vecka har det varit massa jobb för min del. Nu är det fredagkväll och jag är jättetrött :-(   Det positiva denna vecka är att det har dykt upp en jobbmöjlighet till R. Vi har även fått dagisplats från 1a november fast inte där vi hade sökt.. och de andra barnen var en del äldre än Nellie.. men man får ju ta det man får. Hon hinner fylla 1 innan starten så det blir säkert bra för henne att börja dagis då.

söndag 2 oktober 2011

Igår firade vi Cathrines födelsedag. Nellie var med och tyckte det var kul att träffa andra barn! Efter några timmar var det "skiftbyte" då alla barnfamiljer åkte hem och partypeople dök upp =)
Dagen kan nog sammanfattas i denna mobilfilm.. vi har gått och gått och gått!

fredag 30 september 2011

Äntligen fredag!


torsdag 29 september 2011



Idag har papps tagit med Nellie till mariebergsskogen och tittat på djuren, spännande!

tisdag 27 september 2011

Pasta med kyckling, spenat och feta!


Pasta
Vitlöksklyfta
1 Rödlök
350 g Kycklingfilé
Olivolja
200 g Fetaost
1 påse Bladspenat
Salt & Peppar

Koka pastan. Stek kyckling, vitlök, rödlök i olivolja ca 5 min. Krydda. Blanda i pastan, smulad fetaost och bladspenat. Superenkelt och smarrigt!

måndag 26 september 2011

Idag har vi varit på babysim! Jag tog ledigt från jobbet för att följa med då Nellis var lite vrång förra gången. Men det gick jättebra idag! Kul var det!





I helgen var jag och Rikard i Kungsbacka för att hämta bilen och där finns ju Freeport så det blev massa shopping! Vi stannade också i Göteborg o käkade och shoppade lite till. Det är ju så enkelt att åka iväg nu när vi har barnvakter nära. 


fredag 23 september 2011

Nellie tycker jättemycket om sin pekbok som hon fick av tant Cathrine! Nästan varje dag sitter hon och bläddar i den och pratar med sig själv  =)