lördag 29 december 2012

Igår var Anders här på spelkväll, vi gillar att spela spel. Det blev Ticket to ride, Monopoly deal och Bönspelet. Vi hade även lekbesök av Theo :-) Nellie och Theo turades om att köra bilen och rida lejonet.


Idag var vi på öa och firade svärmors födelsedag och imorrn ska vi till Kil på lutfisk!

tisdag 25 december 2012

lördag 22 december 2012

Nellie är hos mormor och morfar, och farmor var här några timmar för att passa Lucas så att vi kunde stäääda! Städa gör man ju jämt när man har barn men det är svårt att hinna med en riktig rejäl rengöring. Åtminstone när man har ett helt hus... och en 2-åring som ska "hjälpa till". Jag var också iväg till återvinningsstationen med skräp. Hela bilen(polon) blev full, verkligen hela. En påse med pantflaskor fick åka i Nellies bilstol :-) Vi sorterar metall, plast, glas, kartong, papper och pant. Nu är vi ju ett hushåll på fyra så det blir fort massor. Nu är det dags att slå in några klappar till kidsen.

torsdag 20 december 2012

Igår var jag och Lucas över till grannarna en sväng. Hälsade på Olle som snart ska börja dagis och snart ska bli storebror :-) Kul med så många små på vår gata! Idag har Nellie varit hos tandläkaren. Hon skrek sig igenom den lilla undersökningen vilket var ganska väntat. 16 tänder har hon :-)

Nu är det bara 4 dagar kvar till jul.. har inte fått nån vidare julfeeling. Vi handlar inga julklappar i år, pynta och baka har vi inte så mycket tid till och nåt julbord har jag inte sett röken av. Tycker det är dålig stil av jobbet att jag inte blev bjuden på julbordet! I år var det budgeterat 300kr/pers dvs höjning med 30kr från förra året! Inget lyxjulbord kanske men jag hade velat äta ändå!
Ja då sitter man här i sista sekunden igen och ska fixa julkort... förstår inte hur man ska hinna med allt!

tisdag 18 december 2012

Idag har vi haft jättetrevligt besök av lilla Clara och hennes mamma :-)) Har också hunnit med en lekstund med Theo på eftermiddagen. Det är ju alltid så mycket roligare med nån annans leksaker ;-) Nattningen av Nellie tog 1 timme idag... hoppas att hon sover några timmar iaf!

måndag 17 december 2012

Du är ju lika gammal som resten av familjens sammanlagda ålder... Ja men tack älskling för att du uppmärksammar detta fakta!!

söndag 16 december 2012

lördag 15 december 2012

Vilken natt... sov 2 + 2 timmar. Vi var hos svärisarna igår och spelade deras julspel, därför kom vi hem sent och det blev en väldigt kort natt för mig då Lucas var vaken en del i natt och vaknade halv 6 i morse. Rikard har jobbat idag.

Lucas vill gärna äta själv nu. Han hugger tag i skeden och trycker snabbt in den i munnen, men ibland missar han munnen och träffar typ ögat ;-) Det blir gröt överallt kan man säga..


Nellie dansar med barbapappa!
 

onsdag 12 december 2012

Nu är klockan snart 23. Jag, Rikard och Nellie sitter i soffan. Senaste timmen har vi försökt få henne att somna om men hon skrek så mycket att Lucas vaknade så då fick man kämpa med honom istället... alla är jättetrötta men uppe i varv och ingen sover.. 

Rikard har varit på julbord idag. De blev bjudna på maten, obegränsat med dryck och taxi hem! Vilket företag!
Ännu en morgon fylld av skrik, gråt och bråk. 2-årstrots suger!!

tisdag 11 december 2012

Köpenhamn! Bra stad, bra shopping. Vi var bl.a. inne i LEGO butiken, det var kul. Har inte sett den förr. I NY fanns en 2vånings(!) M&M affär, nästan lite samma stuk.. LEGO butiken var ganska stor och proppfull med kunder. Det fanns alla olika sorters lego, endel var så avancerat att det var från 16 år! Man kunde även köpa lego på lösvikt, vilket Rikard gör på bilden.


På kvällen var vi på Tivoli, det var riktigt kallt. Temat var typ skandinavisk jul och rysk jul.



torsdag 6 december 2012

Imorgon åker vi till Köpenhamn! Bara jag och R :-) Vår första barnfria weekend!

tisdag 4 december 2012

I natt gick det ganska bra. Lucas vaknade bara två gånger och Nellie kom in och sov hos oss vid 12-tiden. Jag orkade inte leda henne tillbaka till sitt rum och sen sitta bredvid henne en timme tills hon somnar så hon fick sova i vår säng. Så förutom att bli sparkad i ansiktet av och till(varför sparkar barn så mycket när de sover?!) så var det en helt ok natt.

lördag 1 december 2012

Idag har vi bakat! Pepparkakor och Leilas Rocky Road, nu är det december :-)




fredag 30 november 2012

Igår bestämde jag att det är dags för Lucas att sova på eget rum. Det blev ingen rolig natt... Han vaknade väl ungefär lika mycket som vanligt men det blev ju ett väääldigt spring fram o tillbaka för att sätta in nappen och försöka få honom att somna om! Egentligen kan han gott ligga och gnälla en stund innan man går in men eftersom Nellies rum är vägg i vägg måste man ju få tyst på honom snabbt så att hon inte vaknar. Fast egentligen kanske det inte spelar nån roll för hon sover ju sällan en hel natt ändå? Båda ungarna vaknade kl 06.00 och vägrade somna om så jag sov nog max 4 h i natt... Men nu tar vi nya tag och hoppas att det går bättre den här natten!

I veckan hade Nellie playdate med Alice och de gungade kompisgungan såklart :-)


torsdag 29 november 2012

Måste tipsa om ICA Handla-appen! Jag o R har en gemensam inköpslista som vi kan fylla på från våra mobiler när vi kommer på nåt som ska handlas. Man väljer också vilken ica-affär man vill handla på och då sorteras listan i rätt plockordning för just den affären och man kan se vilka erbjudanden affären har just den veckan och vilka erbjudanden som sitter på ica-kortet. Så praktiskt!

måndag 26 november 2012

Sjukstuga. Nellie har en hemsk hosta. Hostar tills hon spyr. Bokstavligen. Tvättmaskinen är i full gång. Lucas har också börjat hosta. Förkylda är vi alla tre. Ingen har sovit i natt. Sånt är livet när man är småbarnsförälder..

lördag 24 november 2012

Nellsan hade precis blivit bra från förkylningen men så blev hon sämre och fick feber idag.. seg höstförkylning vi har dragit på oss.. Lucas verkar må ganska bra förutom att han nyser och har rinnande näsa. Igår var han hos mormor o morfar hela dagen, första gången vi lämnade bort honom. Här tar han en liten tupplur i soffan :-)


torsdag 22 november 2012

Idag har Lucas fått sin fjärde tand! Här går det undan..
Snart kanske Lucas kan sitta själv...


lördag 17 november 2012

Vad är det som händer mellan 22-23 på kvällarna? Båda barnen vaknar alltid då! Kan dom redan klockan? Eller så har det blivit en ovana helt enkelt..

fredag 16 november 2012

Nellies natt: kl 22.15 vägrar somna om och säger att hon har sovit klart och att hon kan sova mer imorrn...

Lucas: gröt vid 18, välling vid 19. Nattning. Vaknar vid 22. Får ersättning. Vaknar massa gånger hela natten..

I morse nös barnen ikapp och näsorna torkas på löpande band. Förkylda ungar=täppta näsor=kan inte ha napp=ingen sömn. Lucas tredje tand har börjat spricka igenom också. En framtand där uppe som säkert gör lite ont. Tur att vi inte hade några planer för helgen :-)

torsdag 15 november 2012

Ikväll skulle jag springa ut med soporna. Då passade Nellie på att låsa dörren! Busunge :-) Så där ute stod jag o frös.. Det värsta var att hon inte klarade att låsa upp igen. Tur att R var hemma!!

tisdag 13 november 2012

Lucas äter majskrokar. Det är kul att äta själv, och lite kladdigt ;-)


måndag 12 november 2012

I går kväll åt Luke både gröt och välling innan nattning, trots detta vaknade han och var hungrig 2 gånger under natten.. Han är nu 6 och en halv månad och har inte sovit en enda hel natt. Jag är trött. Idag har jag varit på en välbehövlig thai-ansiktsbehandling, det var härligt! Nellie har målat och degat idag men hon säger hela tiden: Mamma måla, mamma hålla, mm och vill att jag ska göra det mesta.. Inte så lätt med en Lucas i knät..


lördag 10 november 2012

Nellie o papps leker med lera :-)



torsdag 8 november 2012

Ikväll fick vi besök av söta Oliver :-)


tisdag 6 november 2012

Förra veckan var det fullt upp med bilbesiktningar o service, tandläkarbesök och massa annat. På lördagen hade jag släkten här som firade att jag blivit 30! Det var mycket trevligt! Igår måndag var jag o kidsen på öppna. Det finns två olika i skåre. Tidigare har vi varit på kyrkans och nu provade vi det kommunala. Båda barnen var ganska "mammiga" men det gick bättre efter en stund och efter att fröken läst sagor ville Nellie knappt gå hem...




lördag 3 november 2012

Har en körig vecka! Men lite morgonmys har hunnits med ♥


tisdag 30 oktober 2012


Här är en bild från tidigare i höst :-)




måndag 29 oktober 2012

Vad gör man en regnig måndagsmorgon? Bygger med lego såklart!!

lördag 27 oktober 2012

Kusinen Frans har varit här idag! och Nellie fick ännu mer födelsedagspresenter :-) Här provar hon nya morgonrocken efter badet!


fredag 26 oktober 2012

Lilla gubben är 6 månader idag! och har fått sin första tand!


onsdag 24 oktober 2012

Lucky Luke äter duktigt nu :-) Vi har tränat massor och nu äter han gröt morgon o kväll och pureér lunch och middag. Plus mjölk såklart. På detta kort är han allt lite lik papps =)


tisdag 23 oktober 2012

Lucas är inte så glad längre. Eller jo fram tills lunch ungefär... sen får man kämpa för att hålla honom glad. Han vill bli buren, jag måste gå, inte sitta, bära med armarna, bärselen duger inte... Hoppas det går över när tanden väl tittar fram! Man känner den lite men den "växer" såå sakta!


söndag 21 oktober 2012

Här är bilder från firandet av vår 2-ÅRING!!

Nellie fick massa fina och roliga födelsedagspresenter av familj och vänner!





Hon fick en cykel!

Nanna(favvonallen) fick såklart åka med i cykelkorgen :-)

Theo, Nellie och Klara äter tårta!

Nellie och Olle. Det blev mycket fika under helgen :-)


Alice och Nellie sitter i nya barbapappa-saccosäcken!


Dags att säga hej då!

:-)


onsdag 17 oktober 2012

Provar att blogga från mobilen igen.. Lucas har varit på BVC idag. Fått vacciner. Han väger nu 7,2kg vilket betyder att han har gått upp 1 kg på två månader. Helt ok. Idag har vi också varit på första hjälpen-utbildning med föräldragruppen, nyttigt. Lucas börjar ju bli en stor kille så han får sitta upp litegrann när vi lämnar o hämtar Nells på dagis :-)

måndag 15 oktober 2012

Jag firade med 30-årsmiddag i lördags med mina tjejkompisar :-) Det var jättetrevligt! Vi var 10 pers och jag bjöd på 3-rätters. Jag fick massa massa presenter som jag blev jätteglad för :-) Tyvärr glömde jag ta kort men det var en minnesvärd kväll!

På söndagen var jag och herr Arvidsson på bio, vi såg Savages, den var ganska bra.

Idag har jag varit på jobbet med barnen och hälsat på. Det är lite besvärligt eftersom det är ett lab och barnen bör ju inte röra något, inte ens golvet. Och inte tappa nappen eller nallen. Är ganska svårt med en 2-åring det... Jag kan t ex inte använda mina jobbskor hemma. Egentligen borde arbetsgivaren stå för arbetsskor kan man ju tycka!

torsdag 11 oktober 2012

Hipp hipp för mig! Har haft en mycket bra födelsedag! Fick en cykel :-) Hoppas jag hinner ut och cykla lite nu innan säsongen är över. R överraskade mig med SIA Kladdkakeglass och Ben & Jerrys Half baked som är en blandning av choklad- och vaniljglass med fudge brownies och bitar av chocolate chip-kakdeg. Fantastiskt goda, prova!

onsdag 10 oktober 2012

Sista dagen som twenty something... får se om jag vaknar rynkig och gråhårig imorrn då...

måndag 8 oktober 2012

Syskon delar gymmet :-)



Igår firade vi att Cathrine har fyllt 30! Riktigt skoj! Vi kidnappade henne och tog med henne till en relax som vi hyrt. Bastade, badade jacuzzi och käkade och på kvällen var det fest med tårta och quiz!


fredag 5 oktober 2012

Idag har vi varit på morfars begravning :(

torsdag 4 oktober 2012

Nellie och Theo :-)


måndag 1 oktober 2012

Denna regniga och grå dag har vi varit på öppna med Olle och hans mamma. Vi hade kul allihop :-)


söndag 30 september 2012

Igår var vi i mormors och morfars gamla hus och jag fick med mig en hel flyttkartong hem med minnessaker. Idag har Rikard jobbat så vi har inte gjort nåt speciellt.


lördag 29 september 2012

Oj oj vad dagarna flyger förbi! Det är full fart hela tiden! Förutom den obligatoriska turen till lekparken har jag och Nellsan städat när Luke sov och jag fick hjälp med dammsugningen ;-)



Vi var också en sväng till bergvik eftersom det är bergviksdagarna. Det var massa erbjudanden å sånt så vi handlade en klänning till Nellis, jag fick naglarna lackade av ett pro och Nellie fick rida ponny :-)



onsdag 26 september 2012

Idag är Lucas hela 5 månader! Tiden går vääldigt fort! Tyvärr har han varit ganska gnällig senaste dagarna, mest på kvällen då. Vet inte helt varför men en teori är väl att en tand är på väg..