måndag 27 februari 2012

Nellie ska alltid ha ett par skor på sig nu!



söndag 26 februari 2012

Tjejen som vaknar på nätterna.. och skriker och skriker! Minst 5 ggr varje natt och det är jättesvårt att få henne att somna om, tar ofta 1-2 timmar. Ibland har en av oss sovit på madrass på golvet i hennes rum men det är jättehårt för ryggen och hon vaknar ju ändå hela tiden. Kommer knappt ihåg när hon sov en hel natt sist. Som småbarnsförälder får man verkligen extremt lite sömn!

lördag 25 februari 2012


Ikea är ingen lek. Idag var vi där i 6 timmar. Det tar extra lång tid när man har en ettåring i sällskapet.. och en gravid som måste springa på toa hela tiden.. Vi köpte ett kök. Det ska sitta i tvättstugan. Vi lyckades lasta in hela köket, oss själva och barnvagnen i bilen. Fatta vilken stor bil vi har. Såhär ser tvättstugan ut nu..


Magen i vecka 32. Den har sjunkit ner nu..


torsdag 23 februari 2012

Har köpt ett par pyttecrocs strl 20 till Nellsan :-) Hoppas att vi ska slippa hjälpa henne på och av med skor nu när hon får några hon kan ta på själv!

tisdag 21 februari 2012

Nellietjejen vaknade 02.30 i natt och somnade aldrig om trots att papps vägrade ge upp och var fast besluten att ungen ska sova. När det väl var morgon var Nellie så trött att hon trillade och spräckte läppen :( Blod överallt. Kan man vabba för en fläskläpp? knappast.. i med en alvedon och iväg till dagis.. sånt har man bara inte tid med på morgonen! Själv kom jag blodig fram till jobbet.. men i tid. Hoppas hon sover bättre i natt för nu är det min tur att ha jouren.

Hon har också blivit totalt skofrälst på sistone! Går och hämtar skor hela tiden som ska på och av, på och av, med vår hjälp. Ingen vidare bild men där har hon på sig 2 par skor. Egna nike i papps gigantiska adidas =)

måndag 20 februari 2012

I helgen var vi på 30-årsfest, påbörjade tvättstugerenovering och Nellie blev feberfri = en ganska bra helg!!

fredag 17 februari 2012

Vad roligt! Klockan är nästan 23 när vi äntligen fått Nellie att somna... så det är nu man ska göra allt.. duscha, städa, koppla av. Det har man ju verkligen energi till.. NOT! 
En sjuk liten tjej :-( jag fick hämta henne från dagis igår vid lunch då hon hade frossa och feber. Ringde vc som ville att vi skulle komma dit och lämna nytt urinprov. Lyckades få ett urinprov hemma men lilla sjuklingen somnade till och med när hon satt på pottan! Provet visade inget som tur var så penicillinet har gjort sitt jobb. Idag har hon 39,5 i feber men klarar iaf att hålla sig vaken och dricka välling. Inga förkylningssymptom. Hoppas att det går över i helgen!

torsdag 16 februari 2012

Tips på en sida som säljer söta strumpbyxor och sockar!


Strumpbyxor till krypande barn Blå Drake
De här har antihalk på både knän och fotsula, praktiskt!
Babystrumpor med skallra Bi
Babysockar med skallra, jättekul när bebisen upptäcker sina fötter!

onsdag 15 februari 2012

Igår hade Nellie playdate med Theo :-) och idag har jag jobbat kväll så vi var i lilla pulkabacken på förmiddagen. Jag har också försökt planera föräldraledigheten men det är så komplicerat.. R vill vara hemma typ ett halvår och jag hade först tänkt vara hemma upp emot ett år men jag får nog tänka om nu för dagarna räcker ju inte då. Man kan ju välja att inte ta ut så många dagar med föräldrapeng/vecka så att dagarna ska räcka längre men tyvärr går det inte ihop ekonomiskt om man ska ta ut så få dagar. Och när barnet fyller 1 måste man ta ut minst 5 dagar/vecka om man ska vara hemma så det gäller att spara på dagarna så att det finns kvar tills dess. Klurigt värre!

tisdag 14 februari 2012

Idag har lilla Picasso målat sig på kinden :-)

måndag 13 februari 2012

Idag har vi köpt en syskonvagn. Vi fick tag i en begagnad från aug -11 till bra pris. Den blir perfekt att rulla till dagis och på promenader!

söndag 12 februari 2012

I fredags var jag på after work med kollegor. Jag gick hem tidigt men det var trevligt. Igår hade vi besök av Sandra som följde med till lekparken. Nellsan fick gunga och åka rutchbana =) Idag har jag jobbat och fikat med C. Kvällens nattning råkade bli lite sen och Nellie blev totalt övertrött. Hon skrek sig genom badet och gallskrek sig genom pjamaspåklädning och tandborstning. Att få henne att sova var inte lätt!



fredag 10 februari 2012

Vi gick ett varv runt kvarteret idag. Tog "bara" 45 min :-)

torsdag 9 februari 2012

Idag torsdag har Nellsan varit på dagis igen. Hon mår mycket bättre och penicillinet har nog fungerat. Imorrn är jag och Nellie hemma för att jag är ledig inför helgjobb. I morse vaknade hon 05.40 så jag hoppas att hon kanske sover liite längre imorrn =)

måndag 6 februari 2012

Stackars Nellie var på vårdcentralen igår. Vi kämpade 1 och 1/2 timme för att få ett urinprov och det var tur att det lyckades tillslut för lilla gumman har uvi :-( nu blir det penicillinkur i 7 dagar!

söndag 5 februari 2012

Igår hade vi trevligt besök av Klara med föräldrar som hade med så fina lila tulpaner åt oss! Nellie var inte helt pigg så hon fick sova men vi andra tittade på melodifestivalen :-) ingen av oss lyckades tippa rätt vinnare men det var skoj och som vanligt hemskt dålig kvalitet på låtarna!

lördag 4 februari 2012

-18. Tror vi stannar inne idag och eldar massor! Nellie är lite varm men pigg och leker :-)

torsdag 2 februari 2012

Nellie har sovit hela natten nu! Det har också tittat fram flera tänder, kanske var det därför hon inte kunde sova? Nattlampan har vi slutat med för den hjäpte nada. Tyvärr är det bara papps som kan natta henne. Om jag ska natta somnar hon inte, men det är säkert bara en fas!