måndag 30 juli 2012

Är ganska sliten ikväll. Luca ville inte somna om efter 04-amningen så vid 05 fick han sitta i babysittern en stund. Sen somnade han tillslut närmare 06. Men dagen har gått ganska fort. Vi hade först besök av Olle, sen träffade vi Theo en stund och på kvällen kom kusinen Frans :-)






söndag 29 juli 2012

Dagen började tidigt. 06.20 var båda ungarna vakna så det var bara att pallra sig upp. Vi har varit ute nästan hela dagen! Hjälptes åt att klippa häcken och rensade bort ogräs, fast vi hann bara ta framsidan. Allt tar ju längre tid nu när vi har småttingar.. Rikard gjorde en watermelon-jordgubbshake, så gott! Tyckte Nellie med, hon var rosa hela hon :-) Nu är det dags för nattning...


lördag 28 juli 2012

Det var tur att vi åkte ut med båten häromdan för nu är det regn och åska. Det sägs att sommaren är över nu men den har ju inte börjat än eller?!? Idag har vi kastat ut badkaret och jag har haft storstädning i badrummet. Dränkte 2 spindlar, good riddance! Jag har också rensat och rengjort avloppet... huuu!! uff!! Det är verkligen en bra anledning till att klippa guttfrisyr... Anyway här är Nells i regnet :-)


torsdag 26 juli 2012

Årets soligaste kväll! Vi ordnade barnvakt och åkte ut med båten :-) Bada gjorde vi också fast det var svinkallt! När vi kom hem fick vi höra att ingen av barnen ville äta, ingen ville sova, båda skrek och Lucas hade haft bajskalas... så kan det gå!

 

onsdag 25 juli 2012

Denna soliga dag har jag o kidsen spenderat i mariebergsskogen med Jessica! Barnen var på dåligt humör båda två och jag var supertrött efter en natt med många matningar... men det var härligt att vara ute hela dagen! Nu är klockan åtta och jag hade tänkt att gå å lägga mig men Lucas är klarvaken.. Hoppas han vill sova snart!

måndag 23 juli 2012

Söt :-)



lördag 21 juli 2012

Idag har det inte regnat! Familjen var på bomsta beach :-) Nellie gillade verkligen att bada och ville aldrig gå upp ur vattnet! Lucas var ganska enkel att ha med på stranden han också. En bra lördag! Får hoppas att vi får en bra natt också... sömnen är fortfarande katastrofalt dålig här. Igår natt vaknade Nellie för 4e gången kl 01 och då lyckades hon väcka Lucas... sen var han gnällig och sov bara korta stunder resten av natten. I morse sov han i typ 2 timmar så jag försökte också sova då men det gick inte alls när det är ljust ute, dagen har startat och Nellie härjar. Det sägs ju att man ska sova när bebisen sover men det är inte så enkelt...



fredag 20 juli 2012

I veckan var Lucas på bvc. Han hade gått upp litegrann. Sköterskan sa att det viktigaste är att han inte går ner i vikt så jag får bara fortsätta att försöka få i honom tillägg. Idag har jag och Lucas varit på skutberget med Cathrine. Jag hade ju hoppats på att sola och kanske bada lite men... När jag hade gjort iordning allt som kan behövas för en dag på beachen och stuvat in allt i lilla bilen, skulle precis starta bilen så börjar det regna! Vilket skitväder! Det har ju varit regn och ostadigt hela juni o juli! Men vi åkte ändå och det var regn och åska men solen tittade fram ibland... Nellie har varit hos mormor o morfar och de var på jordgubbsplockning :-)


onsdag 18 juli 2012

Nya sovrutiner! Nellie och Rikard sover i ett rum o jag och Lucas i ett annat. Hoppas på fler sovtimmar för oss alla. Idag har jag o kidsen hälsat på Theo :-) Vi vågade oss också ut på en promenad och klarade oss undan regnet! Här är en bild på Rikards senaste alster, inget snickeri denna gång. Dock fick han bruk för sitt gigantiska vattenpass, och fint blev det!


tisdag 17 juli 2012

Trött kille har somnat i gymmet med nappen o snutten :-) Tar en vilostund jag också innan bustjejen kommer hem från farmor!

måndag 16 juli 2012


♥♥♥♥♥


Idag sover Nellie hos farmor. Hon är ju så svår på nätterna nu, somnar inte ens när hon får sova hos oss.. Det har typ varit så att Nellie är vaken första halvan av natten, Lucas är vaken andra halvan av natten och jag är då vaken hela natten. Nä inte riktigt hela men det känns så ibland. Nellie kan hålla mig vaken till elva, tolv eller bortemot ett i värsta fall. Lucas brukar äta vid 02, 04 och 06. Första gången brukar han somna om enkelt men efter andra matningen är det ljust ute och han piggnar till.. svårt det här med sömn!


söndag 15 juli 2012

Nellie gillar att hjälpa till i köket och har ett eget förkläde hos mormor!

fredag 13 juli 2012

Fredagskos!



torsdag 12 juli 2012

Har gjort mig en kycklingsallad till lunch! Inte ofta man hinner sånt men Nellsan är hos farmor och har sovit där i natt :-) Har också varit ute på en PW, härligt!


onsdag 11 juli 2012

tisdag 10 juli 2012

Jag var en tur till Babyproffsens nyöppning och där fanns en fotograf som tog bilder på alla barn. Lille Lucas anstränger sig så hårt att hålla huvudet uppe att han rynkar pannan och det ser ut som en unibrown ;-) sötisen..



måndag 9 juli 2012

Nellie vill inte sova i sin säng :-( Lucas har knappt ätit alls idag :-( Men vi hade iaf en rolig stund i lekparken :-)


söndag 8 juli 2012

En lugn söndag. Theo, Marie o Max var här en stund :-) Annars har vi grejat lite i Nellies rum. Igår kväll var hon galen och vägrade vara i sin säng. Efter en lång kamp fick R lyfta ur henne ur sängen. Då la hon sig frivilligt på golvet och somnade... detta är inte första gången hon är omöjlig att natta i spjälsängen men somnar på golvet. Så nu har vi tagit bort ena sidan på sängen så att hon kan gå i och ur själv. Spännande o se om hon gillar sängen mer nu. Vi har också satt upp en magnettavla där hon kan hänga sina teckningar :-)


lördag 7 juli 2012

För ett tag sen hade vi massa spindlar i uterummet. De kom nog från samma familj då alla såg likadana ut, brorsor... Nu händer samma sak i badrummet! Lätt att duscha när man försöker hålla koll på spindlarna så att de inte kommer för nära... nej.. usch! Provade ny duschcreme idag, Barnängeln Kakao, rekommenderas!! 



torsdag 5 juli 2012

Ikväll har jag och Luke myskväll hemma :-) Nells är hos mormor och Rikard är ute med båten och åker wakeboard. Lucas har inte varit duktig med ätandet idag men vi får väl kämpa på..


Kan ni gissa vem det är? Kidsen är ganska lika varann ändå :-)

onsdag 4 juli 2012

Efter otaliga försök har Luke äntligen tagit flaskan med tillägg. Så nu hoppas jag att han börjar gå upp i vikt igen och att han inte är hungrig hela tiden! Igår var Jessica här på besök, trevligt! Nu är hon på PIP med alla andra i karlstad utom mig, typiskt att man inte kan gå när en festival äntligen kommer hit! Hoppas den arrangeras nästa år också!




tisdag 3 juli 2012

Glad kille!

måndag 2 juli 2012

Idag har Lucas varit på läkarkontroll på bvc. Det gick sisådär... Nellie var med och gallskrek hela tiden som hon brukar göra när hon träffar folk i vita rockar.. får nog ta med henne till jobbet och träna lite på att träffa vitklädda ;-) Lucas har knappt gått upp i vikt de sista 2 veckorna. Han är inte för liten men doktorn sa att om han hade följt sin egen kurva skulle han va vägt 6 kg nu men han väger bara 5,4. Det bekräftar mina misstaknar om att mjölken sinar. Inte konstigt att han är hungrig hela tiden :-( Hade ju hoppats på att kunna helamma i 3-4 månader... Men både läkaren och bvc-sköterskan rekommenderade mig att börja ge tillägg så det får vi prova nu då.


 

söndag 1 juli 2012

2012. Sämsta semestervädret ever! Rikard har nu slut på semsetern och börjar jobba imorrn. Jag är ju hemma med båda kidsen i sommar eftersom dagis stänger. Det har inte varit många soldagar denna semester :-( Vi tänkte göra en liten utflykt idag så vi promenerade till ett naturreservat i närheten för att ha picknick. När vi kom fram öppnade himlen sig och det bara öste ner! Vi gömde oss under ett träd men det gav sig aldrig så vi fick traska hem i regnet. Båda ungarna skrek hela vägen hem och alla blev dyngsura.. så det var den semestern det.. ikväll har vi tröstätit chips o cola.. bättre lycka nästa år! Nellie har iaf haft kul idag när hon hade lekträff med Theo!