lördag 29 december 2012

Igår var Anders här på spelkväll, vi gillar att spela spel. Det blev Ticket to ride, Monopoly deal och Bönspelet. Vi hade även lekbesök av Theo :-) Nellie och Theo turades om att köra bilen och rida lejonet.


Idag var vi på öa och firade svärmors födelsedag och imorrn ska vi till Kil på lutfisk!

tisdag 25 december 2012

lördag 22 december 2012

Nellie är hos mormor och morfar, och farmor var här några timmar för att passa Lucas så att vi kunde stäääda! Städa gör man ju jämt när man har barn men det är svårt att hinna med en riktig rejäl rengöring. Åtminstone när man har ett helt hus... och en 2-åring som ska "hjälpa till". Jag var också iväg till återvinningsstationen med skräp. Hela bilen(polon) blev full, verkligen hela. En påse med pantflaskor fick åka i Nellies bilstol :-) Vi sorterar metall, plast, glas, kartong, papper och pant. Nu är vi ju ett hushåll på fyra så det blir fort massor. Nu är det dags att slå in några klappar till kidsen.

torsdag 20 december 2012

Igår var jag och Lucas över till grannarna en sväng. Hälsade på Olle som snart ska börja dagis och snart ska bli storebror :-) Kul med så många små på vår gata! Idag har Nellie varit hos tandläkaren. Hon skrek sig igenom den lilla undersökningen vilket var ganska väntat. 16 tänder har hon :-)

Nu är det bara 4 dagar kvar till jul.. har inte fått nån vidare julfeeling. Vi handlar inga julklappar i år, pynta och baka har vi inte så mycket tid till och nåt julbord har jag inte sett röken av. Tycker det är dålig stil av jobbet att jag inte blev bjuden på julbordet! I år var det budgeterat 300kr/pers dvs höjning med 30kr från förra året! Inget lyxjulbord kanske men jag hade velat äta ändå!
Ja då sitter man här i sista sekunden igen och ska fixa julkort... förstår inte hur man ska hinna med allt!

tisdag 18 december 2012

Idag har vi haft jättetrevligt besök av lilla Clara och hennes mamma :-)) Har också hunnit med en lekstund med Theo på eftermiddagen. Det är ju alltid så mycket roligare med nån annans leksaker ;-) Nattningen av Nellie tog 1 timme idag... hoppas att hon sover några timmar iaf!

måndag 17 december 2012

Du är ju lika gammal som resten av familjens sammanlagda ålder... Ja men tack älskling för att du uppmärksammar detta fakta!!

söndag 16 december 2012

lördag 15 december 2012

Vilken natt... sov 2 + 2 timmar. Vi var hos svärisarna igår och spelade deras julspel, därför kom vi hem sent och det blev en väldigt kort natt för mig då Lucas var vaken en del i natt och vaknade halv 6 i morse. Rikard har jobbat idag.

Lucas vill gärna äta själv nu. Han hugger tag i skeden och trycker snabbt in den i munnen, men ibland missar han munnen och träffar typ ögat ;-) Det blir gröt överallt kan man säga..


Nellie dansar med barbapappa!
 

onsdag 12 december 2012

Nu är klockan snart 23. Jag, Rikard och Nellie sitter i soffan. Senaste timmen har vi försökt få henne att somna om men hon skrek så mycket att Lucas vaknade så då fick man kämpa med honom istället... alla är jättetrötta men uppe i varv och ingen sover.. 

Rikard har varit på julbord idag. De blev bjudna på maten, obegränsat med dryck och taxi hem! Vilket företag!
Ännu en morgon fylld av skrik, gråt och bråk. 2-årstrots suger!!

tisdag 11 december 2012

Köpenhamn! Bra stad, bra shopping. Vi var bl.a. inne i LEGO butiken, det var kul. Har inte sett den förr. I NY fanns en 2vånings(!) M&M affär, nästan lite samma stuk.. LEGO butiken var ganska stor och proppfull med kunder. Det fanns alla olika sorters lego, endel var så avancerat att det var från 16 år! Man kunde även köpa lego på lösvikt, vilket Rikard gör på bilden.


På kvällen var vi på Tivoli, det var riktigt kallt. Temat var typ skandinavisk jul och rysk jul.



torsdag 6 december 2012

Imorgon åker vi till Köpenhamn! Bara jag och R :-) Vår första barnfria weekend!

tisdag 4 december 2012

I natt gick det ganska bra. Lucas vaknade bara två gånger och Nellie kom in och sov hos oss vid 12-tiden. Jag orkade inte leda henne tillbaka till sitt rum och sen sitta bredvid henne en timme tills hon somnar så hon fick sova i vår säng. Så förutom att bli sparkad i ansiktet av och till(varför sparkar barn så mycket när de sover?!) så var det en helt ok natt.

lördag 1 december 2012

Idag har vi bakat! Pepparkakor och Leilas Rocky Road, nu är det december :-)