måndag 27 december 2010

Vi hade en gemensam julafton med fam Arvidsson + Ellvin. Favoriten på julbordet är såklart janssons! Det kom ingen tomte i år men Nellie sov ändå under hela julklappsutdelningen. Nästa år får vi se till att tomten kommer på besök. Nellie fick flest julklappar! kläder, böcker, åkpåse, filtar, laban-porslin med bestick och leksaker. Själv fick jag väldigt många och bra klappar! Det nyttigaste var en brandsläckare, det borde alla ha hemma! Speciellt om man har mkt elektronik/eldstad som vi har. Andra favoriter är den snygga brödrosten, klockan och såklart toalettbordet!!

Här kan jag sitta och sminka mig eller fixa frisyren, jättelyxigt =)) Har alltid velat ha ett sånt men i en liten lägenhet har det aldrig fått plats.


torsdag 23 december 2010

Jag är inte bara ett mjölkpaket!

Nuförtiden gör man ju knappt annat än ammar.. men jag kan faktiskt göra andra saker också! Igår sågade jag ner granen vi ska ha. Det var ju bara 20 minusgrader och stommen var tjock som på en hundraårig ask. Att jag fick skotta fram granen innan jag kunde börja såga var ju bara en bonus.. det gäller att vara positiv.


Väl inne luktar granen som en hel barrskog, brukar de verkligen stinka så?? Fin var den inte heller. Nästa år blir det PLASTGRAN!

Rallymormor

Igår skulle mamma komma hit och ha hand om Nellie en stund så att jag och R skulle få äta middag i lugn och ro, städa och ordna lite här hemma. Men Rallymormor hade så bråttom hit att hon körde ner i ett dike! Kanske dags att ta reda på vart bromspedalen sitter ;-)

onsdag 22 december 2010

Elfel i huset, elfel på bilen..
Nu har vi bara ström på vissa ställen i huset. Inga säkringar har gått. Bilen var också konstig då två dörrar inte ville låsa upp sig. Rikard fick klättra ut och in ur bilen. Typiskt! Vi vet inte riktigt vad vi ska göra för att få strömmen tillbaka i huset.. får fundera en stund..

tisdag 21 december 2010

För en stund sedan blev det strömavbrott i hela huset.. Rikard fann ut att det var jordfelsbrytaren som hade löst ut. Tur att det finns google så man kan ta reda på vad det är för nåt! Tillslut kom vi fram till att det hade med motorvärmaren att göra. Kanske det var lite fukt eller så som fått JFB att lösa ut..

måndag 20 december 2010

Jobbiga norge!

Har nu fått besked från norge att jag har rätt till föräldrapeng från en vecka före Nellie föddes till 30 aug nästa år... vaddå 30 aug?? jag har sökt om att vara hemma till juni och rikard har sökt om att vara hemma till slutet av oktober. Förstår inte vad de har fått datumet ifrån.. nav är utan tvekan den mest inkompetenta, inkonsekventa och mest tidskrävande myndighet jag har stött på. Barnbidraget har jag inte fått svar på ännu.

När det gäller pappaledighet verkar norge verkligen vara efter sin tid. Vi vill ju dela på föräldraledigheten så att jag är hemma 7 mån och Rikard nästan 5 mån. Då Rikard hade skickat in ansökningspapper till sitt jobb ringde de från lönekontoret och frågade om det verkligen var sant att han ska vara pappaledig så länge?! De trodde att det kanske hade blivit ett skrivfel! Helt otroligt..

söndag 19 december 2010

Idag har vi varit på julfika hos Nellies kompis Klara. Klara har blivit en stor tjej nu och har en gåstol och massa leksaker! Det blir kul när Nellan blir lite större och de kan leka tillsammans =)
ojoj nu kom det visst nåt i blöjan... dags att byta på lilla stinkbomben!

fredag 17 december 2010


När vi åker bil somnar Nellie på nolltid! Söt som en liten docka!

torsdag 16 december 2010

Vi var på bvc och Nellie väger 4370g. Hon har gått upp massa och närmar sig normalkurvan. Det känns verkligen att hon har blivit tyngre och hon äter jättemycket. Hela tiden.
Imorrn är det begravning :(

onsdag 15 december 2010

Idag när vi badade Nellie började tvn och vissa lampor i huset att blinka.. det var tydligen en av propparna i huvudsäkringen som hade gått.. inte de vanliga säkringarna som sitter inne i huset. El kan jag absolut ingenting om men vi bytte ju ner oss från 25 till 16 ampere för att årsavgiften var så dyr med 25. Hoppas inte att 16 blir för klent!

tisdag 14 december 2010

Nu har vi larm så om ni vill göra inbrott - välj ett annat hus!!


Igår provade Nellie sitt gym. Hon fattade inte så mycket.. men det är faktiskt rekommenderat från tre månader och stumpan är ju bara 7 veckor.. Däremot gillade hon sin plingande gula björn som inte kan ramla =)

måndag 13 december 2010


På söndagen hade vi grannarna över på fika. De har tre barn, yngsta är 7 så det blir inga lekkamrater till Nellie men dom kan tipsa oss om bästa pulkabacken i området och såna saker =) Nellis har fått sina första jeans idag, lite stora men då har hon något att växa i. Vi har varit på stan idag och jag är färdig med alla julklappar! Gött!

söndag 12 december 2010


Igår var vi i kil och Nellie fick träffa sin gammelmorfar. Här på bilden är 4 generationer. Hon fick även träffa min moster och kusiner. Nellan trivdes extra bra i Hannahs famn då hon sov hela tiden!



Nellie fick massa fina presenter! Bland annat mini-UGG, supersöta!

På fredagen var vi bjudna på middag hos Sandra och Martin i deras splitter nya lägenhet! Rikard tog hem segern i bönspelet och Nellie trivs bra hos favoritfaster =)

torsdag 9 december 2010

Idag har Nellie åkt buss för första gången! Smidigt att slippa ta bilen och leta parkering å grejer. Vi lunchade på nöjesfabriken med Tessan och Klara, jättetrevligt! Var även inne en sväng på leklandet, det blir nog en favvo sen när Nellan blir lite äldre =)

onsdag 8 december 2010


Igår var lilla familjen bjudna på middag hos Cathrine och Henrik. Nellan fick ju inte smaka på den goda maten men hon var glad ändå =)


Nellie växer och nu kan hon nästan ha strl 62. Vi kanske får köpa lite nya bodys snart!

tisdag 7 december 2010

Det är riktigt kallt! Vi har lite svårt att få det ordentligt varmt i huset.. trots att vi nu har en insats i öppna spisen. Jag hade trott att den skulle ge mer värme faktiskt.. vi har ingen erfarenhet om att göra eld. Ska man fylla på med en vedbit varje kvart eller kan man trycka in så det blir fullt därinne? För att värme upp huset ordentligt, ska man elda med maxlåga eller elda under lång tid?

Rikard har nu börjat lite smått med ett av sovrummen som ska göras om till kontor. Är tänkt att det ska hinnas med nu när vi har 1 månads semester så vi ligger inte på latsidan vi inte =)

lördag 4 december 2010


Nellsan har fått en babybjörn. Den verkar fungera bra, hon somnade och man har två händer fria. Tack mormor och morfar!

fredag 3 december 2010

Igår anlände vi i karlstad =)) Men i huset fanns varken vatten eller värme =(( Det var bara 10 grader i huset och i garaget hade vattenledningen frusit och vattenmätaren spruckit.. Som tur är var karlstads kommun snabba att komma hit och fixa vattnet. Värmen är lite trögare, det tar en väldig tid att värma upp ett helt hus! Men idag har vi haft besök av Malin och glada Gusten! Jättetrevligt =)