måndag 28 februari 2011

Måndag

Idag har jag och Nellis varit ute på en långpromenad i solen. Annars har vi bara lekt och myst hela eftermiddagen. Det tog 1 timme att lägga henne men nu sover hon så jag har lite egentid =)

lördag 26 februari 2011

Ikea

Idag har vi varit på Ikea. Nellsan var vaken hela tiden. Hon vill aldrig sova på dagen nu. Vi köpte en barnstol som Nellis ska sitta i när hon börjar äta annat än mjölk. Köpte även skedar, skålar, haklappar och en massa andra grejer till henne. Det är ju lite farligt att gå runt på barnavdelningen för då ser man så mycket grejer som man plötsligt inser att man behöver. Hon fick också en nyckelpiga att leka med. Svenskar nu ska ni få lära er nåt nytt: nyckelpiga = marihøne på norsk hehe!

fredag 25 februari 2011

Sommerfugel

Nellie har fått en ny leksak av pappsen =)


Idag har vi varit på jobbet och hälsat på. I helgen ska vi bara vara i norge och ta´t lugnt.

torsdag 24 februari 2011

Mera lek

Nellie väger nu 6,1 kg och är 62 cm. Hon har alltså dubblat sin vikt godingen. Men hon har tröttnat på alla sina leksaker och sitt gym. Kanske är dags att köpa lite nytt. Igår fick hon ersättning igen och sov i typ 8 timmar, perfa!

onsdag 23 februari 2011

Barselträff

Idag var alla 7 mammor och bebisar hemma hos en i barselgruppen. Himla trevligt! Här på bilden ser vi Emma, Emma, Håkon och Nellie.


Idag har Nellie bara sovit 30 minuter på hela dagen så jag hoppas hon sover gott i natt. Hon fick ersättning nu på kvällen och slukade nästan allt, hungriga tjejen!

tisdag 22 februari 2011

Tisdag


Nellie blev 4 månader igår. Tiden går fort. Häromdagen fick hon ersättning igen och då sov hon i 5 timmar. Vi ska nog fortsätta att ge lite ersättning ibland. Det är ju bra för både henne och mig när hon sover lite längre. Rikard har äntligen fått sitt skattekort. Så konstigt att de sänder mitt till sverige och hans till vår norska adress. Men nu är allt ordnat.

Jag har ju bytt efternamn i sverige och måste nog byta i norge också.. lite jobbigt att dra igång en ny runda med saker som ska fixas med skattekontoret och nav men det är väl bäst att få ordning på det så att det inte blir problem i framtiden med pension och sånt. Undrar vad som händer med Nellies efternamn här i norge. Hon fick ju inte heta Arvidsson här så hon har ju mitt namn.. konstigt egentligen att man kan ha olika namn i olika länder. Är det lagligt eller är Nellie kriminell?? Tidernas yngsta i så fall :P

söndag 20 februari 2011

Kallt

Det är minus 20 ute och ynka 16 grader inne. Men vi eldar för fullt nu. Här är en bild på vår brasa.


Rikard har fortfarande inte fått sitt skattekort så de drog 50% skatt av hans februarilön, surt.
Vin & Deli mässan i fredags var riktigt kul. Provsmakade massa gott. På lördagen var vi i stan och fikade med Klara och hennes föräldrar =) och på kvällen var Cathrine på besök. Vi såg på melodifestivalen(alla låtar var lika usla som vanligt) och spelade bönspelet! Idag är jag jättetrött då vi la oss sent igår och jag ammade kl 04, 06 och 08. Sen var Nellie gnällig till kl 09 och jag fick helt enkelt gå upp.. Om några timmar åker vi till norge igen. Trist att åka till den lilla lägenheten, det är så mycket bättre plats här. Funderar starkt på att köpa en ny mobil. En android då. Eller ska man vänta på iphone 5? Den kommer säkert vara svindyr. Lite ovärt att lägga lika mycket pengar på en mobil som det kostar att åka en vecka till thailand..

fredag 18 februari 2011

Vaccin

I onsdags hade vi Cathrine o Henrik på middag och spelade spel. Det var skoj! Tyvärr var Nellie på dåligt humör och skrek i 2 timmar men så är hon ibland.. Igår var jag och Nellie på stan och shoppade. Blev massa inköp och en trevlig lunch med Tessan o Klara =) Sen på kvällen hälsade vi på Rikards föräldrar och då var Nellan på bättre humör. Log och pratade sötisen =) När vi kom hem fick Nellie ersättning för första gången. Vi ville prova o se om hon åt det och det gjorde hon, massor. Sen somnade hon och sov så länge att hon hoppade över ett av nattmålen!

Idag är det fredag och Nellie ska få sin första vaccination. Ska också blir spännande att se vad hon väger. Sen är planen att jag ska iväg på Vin o Deli-mässa! Rikard ska vara hemma med Nellis. Har försökt att pumpa ur men det blev inte så mycket så då blir det nog ersättning ikväll. Ska även försöka hinna iväg till polisen för att hämta mitt nya pass, bra att ha det fixat. Häromdan fick jag mitt skattekort! Skitbra, nu kan jag jobba i norge hela 2011 utan fler problem =)

tisdag 15 februari 2011

Tisdag

Ikväll har vi käkat middag med Sandra o Martin. Nellie var så snäll å sov och sen vaknade hon för kvällsmat när vi hade ätit färdigt. Gilla! På torsdag har Sandra namnsdag och Nellie heter ju Sandra i andranamn så hon fick en present av sin faster =)


måndag 14 februari 2011

Måndag

Helgen har varit kall, runt 20 minus.. Hoppas veckan blir bättre. Imorrn ska vi till sverige =) Nellie ska vaccineras, bilen ska på service och så ska vi träffa vänner och family! Nice! Jag måste även till banken, polisen och skaffa nytt körkort. Bytte ju namn för ett tag sen men har inte fixat allt än :P Bättre sent än aldrig sägs det ju. På dagens kort har Nellie på sig en söt Alfons Åberg-overall. M står för Molgan??

lördag 12 februari 2011

Travel channel

I natt var jag uppe med Nellie 04.30-06.00. På den stunden ammade jag 2 gånger, bytte 2 blöjor och 1 nerspydd pyjamas. Men hon ville inte sova så jag satte mig framför tvn och såg på nån liten by i kina. Så kan det gå!

fredag 11 februari 2011

Fredagsfin

Nellie har äntligen växt i sin fina kjol. Idag trotsade vi snön och begav oss till jobbet igen. Där lämnade jag in ansökan om barnehageplats. I oktober är det slut på föräldrapermisjonen och om vi bor kvar i norge måste hon i barnehage. Ahus har sin egen, den är jättenära och jag kan se den från fönstret på jobbet. Nu skriker Nellan jättemycket, det har inte ens gått tre timmar sen hon åt sist men hon är väldigt hungrig på kvällarna.

torsdag 10 februari 2011

Lugn torsdag

Hemmadag idag. Det snöar sjukt mycket så vi är sittandes inne. Det tog Rikard tre gånger så långt tid att köra hem från jobbet i snökaoset. Ogilla! Vi vill ha vår. Nellisen dreglar mycket nu :P

onsdag 9 februari 2011

Onsdag

Idag var det mammaträff igen. Trevligt men det var inte så många som kom den här gången. Hoppas det blir fler nästa gång. Det är hemskt mycket snö, tog mig en evighet att rulla till träffen. När snön försvinner ska jag ut och gå massa promenader! Nellie är så söt nu. Hon börjar ta leksaker i handen och stoppa i munnen och hon har börjat upptäcka att hon har knän =) Tyvärr har hon varit lite gnällig hela dagen och skrikigt hela kvällen men nu sover hon äntligen!

tisdag 8 februari 2011

Tisdag

Vi fortsätter att träna magläge för att stärka nacken. Huvudet är så stort och tungt så ibland väger det över på sidan och hon råkar rulla runt till rygg hehe. Idag har vi varit på jobbet och hälsat på, det gjorde nog susen för sen sov hon jättelänge när vi kom hem! Jag fick laga middag i lugn och ro. Idag blev det ris o torsk, ja jag lyckades tvinga i maken lite fisk. Han tyckte inte att det var nån höjdare och det hade han faktiskt rätt i. Hur gör man god fisk egentligen?

måndag 7 februari 2011

Måndag

Tillbaka i norge. Ibland är det som att vi bara reser fram och tillbaka mellan grannländerna utan att hinna med nåt varken här eller där. Å andra sidan passar det mig rätt bra att alltid vara på väg nånstans, jag blir fort uttråkad om det inte händer nåt. Idag har det varit ett väldigt liv med borrande och snickrande här. Det verkar som att de byter ut ytterdörren här i huset. Äntligen kanske vi får en dörr som är låst så vi slipper alla försäljare mm. Rikard ligger nerbäddad med feber idag stackarn, hoppas att det inte smittar Nellis. På den här bilden tror jag att hon är ganska lik sin far när han var liten =)



lördag 5 februari 2011

Vi har tagit oss till sweden över helgen. Bra att få vara hemma i huset å greja lite. Ett problem när man renoverar är ju att det alltid är småsaker kvar att fixa, lite lister här och ett handtag där.. så lätt att det aldrig blir av. Hoppas att vi får nåt gjort denna helg men det beror ju på lilla fröken och hennes humör. I bilstolen sover hon gott iaf =)

torsdag 3 februari 2011

Nellie har varit hos fysioterapeuten igen idag. Hon konstaterade att nacken inte är helt bra. Vi ska fortsätta att träna magläge och lite andra övningar. Sen ska vi också gå till en manuell fysioterapeut. Fråga mig inte vad skillnaden är eller vad som händer då.. inte lätt att förstå allt i detta land. Har även funderat på om en kiropraktor vore nåt men det hör ju inte till den traditionella medicinen så det är nog inget man blir rekommenderad. I norge kan man inte ens utbilda sig till kiropraktor, då måste man studera utomlands. Vi får väl se. Imorrn åker vi till karlstad =)


onsdag 2 februari 2011

Idag har vi lunchat med barselgruppen, jättetrevligt. Som tur var kom inte alla för det blev trångt med 5 barnvagnar! Det var bara tjejbebisar. Fint att få höra lite hur andra har det och få lite tips. Ikväll har vi haft trevligt sällskap av Lena och Nellis fick massa fina kläder =)

tisdag 1 februari 2011


Idag har det inte hänt mycket. Vi är lite trötta. Jag och sötnosen råkade somna i soffan i två timmar :P