söndag 29 april 2012

Det är svårt att hinna blogga... Är ganska stor skillnad på att få första barnet och att få nr 2! Men det går väldigt bra =) Han äter mycket och sover mycket. Imorrn ska vi tillbaka till sjukhuset på hörseltest.



lördag 28 april 2012

Lillebror är född! 26/4 kl 12.26. Han är en ganska stor grabb på nästan 4 kg och 54,5 cm lång. Förlossningen var supersnabb och helt okomplicerad. När vi kom in var jag redan 10 cm öppen! Hade ingen aning om det då jag varit och lämnat Nellie på dagis 2 timmar tidigare och bara haft lite småvärkar. Jag fick lite lustgas och efter en stund gick vattnet med en smäll. Det sa verkligen poff! Sen var det typ 4 krystvärkar och sen var han ute. Nellsan är inte så jätteintresserad av brorsan men tittar lite på honom ibland :-)

tisdag 24 april 2012

Idag var jag på mvc på vanlig kontroll. Har gått nästan en vecka över tiden och nu är det slut på kontrollerna. Jag trodde såklart att man skulle gå på tätare kontroller i slutet och speciellt när man går över men nej, nu fick jag ingen ny tid. Här är det minsann inte genesröst med uppföljning. Om 10 dagar kommer jag få en tid för ultraljud(då har jag gått 15 dagar över tiden) så vi får väl se om jag måste vänta ända tills dess.

Vi har fått råttor på vinden. Man kan höra hur den/de gnager och springer runt. Vi funderar på att kasta upp en råttfälla med ost... men det kanske bara är på film man använder ost?? Vår erfarenhet av detta är något begränsad hehe.

måndag 23 april 2012

Jag har drabbats av ekonomisk otur... det har visat sig att jag får en rejäl restskatt i norge, försäkringskassan vill inte betala ut pengar till mig och idag fick jag lönespec från jobbet och det visade sig att jag har gått back 700 spänn! Uppkommen skuld är en post som jag aldrig tidigare sett i mitt lönebesked haha! Tänk att man kan gå minus på att ha ett jobb lixom.. jag får betala istället för att få lön! måste vara världens bästa arbete ;-)

söndag 22 april 2012

Vi har varit på födelsedagsfika hos Tessan! Nellie lekte med Klara och klappade katten :-) När vi skulle åka hem gjorde Nellie nåt oväntat. Hon gick fram till Klara med bestämda steg och gav henne en kram. Jättegulligt! Hon brukar annars bli stel som en pinne när andra barn kramar henne :-)
Det är lördag och vi har varit på ikea. Vi hade nån vara att returnera och sen var planen att köpa ett tyg med fjärilar och bilar som ska sys till gardin till Nellie... ja det gick ju bra... typ 3 timmar senare kommer vi ut med en fylld kundvagn, tvåtusen kr fattigare! Men vi har köpt allt som saknades till tvättstugan så nu kommer den bli helt färdig! Köpte också en ny servis i matt svart, mkt nöjd!

fredag 20 april 2012

Idag är Nellie 1 1/2 år! Vi har haft besök av Nellies tremänning Oliver från Uddevalla :-) Han är 11 veckor idag. Nellsan har ju inte träffat så många små bebisar förut. Hon stirrade lite på honom först men sen brydde hon sig inte så mycket om honom och hon verkade inte bli svartsjuk alls när vi höll. Det var ju bra :-) Däremot blev hon engagerad när han tappade sockan. Oliver brydde sig inte alls, han var ju mitt i maten men Nellie tyckte att den skulle på igen och pekade på foten och på sockan och på foten och på sockan =)



torsdag 19 april 2012

Nellie tar ett bad =)



onsdag 18 april 2012

Bf idag men ingen bebbe än så vi får nog vänta ett tag till. Är lite svullen i händer och fötter men annars mår jag ganska bra nu när jag inte jobbar, illamåendet och ryggvärken har lugnat ner sig lite. Nellie och Theo har haft lekträff idag. Kul nu när de börjar bli lite mer sociala. Nellie fick en liten kram av Theo, så sött! Glömde ta kort tyvärr. Just nu ser Nellsan på teletubbies och snart är det nattning. Hon har inte sovit så bra nu, jag var uppe 3 ggr i natt. Hoppas denna natt blir bättre..

tisdag 17 april 2012

Nellie har fått en one piece! Sött!




måndag 16 april 2012

Nellie var inte jätteintresserad av att åka pulka i vintras men nu tycker hon att den är väldigt spännande! Om hon får syn på den i garaget ger hon sig inte förrän man tar ut den. Bäst att gömma den snart :-)

söndag 15 april 2012

Nellie har fått en jättefin mössa! Köpt på tradera :-)

lördag 14 april 2012

Idag har det varit sol och kanonväder! Vi har ätit frukost och middag i uterummet, är perfekt att sitta där =) Annars har vi varit ute mycket. Rikard har grejat med båten. Vi har också fixat med tvättstugan. Jag gjorde färdigt fönstret och Rikard har satt stötdämpare i luckorna och hyllor i skåpen. Såna småsaker är lätt att skjuta på men nu är det äntligen gjort. Det som återstår är att få upp taklampor och nån form av torklina/torkställning men det har vi inte köpt än för vi vet inte vad vi vill ha så det får vi fundera på.

torsdag 12 april 2012

Löss har kommit till dagis, usch! Vi har köpt en luskam och kontrollerat oss alla tre. Lusfria än så länge!
Igår var jag lixom lite trött på att vara gravid och att vila ut bebisen verkar ju inte ha nån större effekt så jag bestämde mig för att "gå ut" den. Åkte till IKEA. Ankade mig genom hela varuhuset. Några timmar och xx antal sammandragningar senare åkte jag hem med värk i rygg och bäcken. Något fattigare än när jag kom dit ;-) och han i magen verkar inte bry sig ett dugg om mina ansträngningar. Han simmar lugnt därinne ett tag till...

tisdag 10 april 2012

Nellie har varit hemma från dagis idag också.. men vi får hoppas att hon kan gå imorrn. På bilden är hon nyvaken och har sovit i sin nya vagn =)

söndag 8 april 2012

En trött gravid och en sjuk liten tjej däckar i soffan..
Påskafton firades med påskbord hos mamma och pappa. Nellie är inte alls kry, jätteförkyld och febern går upp och ner. Hon hostar som bara den stackarn :-( Jag och Rikard känner oss inte helt 100 vi heller.. Dagisvirus är verkligen aggresiva! Idag ska vi ta oss en tur ut till "öa"

fredag 6 april 2012

Igår blev det inte mycket vila. Lilla Nellsan var bara på dagis i 2 timmar innan de ringde och sa att hon har feber. Även krassliga barn kräver lek och underhållning.. På kvällen var vi bortbjudna på hamburgergrillning till Sandra och Martin. Gott de!

onsdag 4 april 2012

Nellie föddes i v. 38+0. Lillebror kommer uppenbarligen inte ut idag så han vill väl vara kvar längre i magen. Att sova är svårt.. i natt vaknade jag igen kl 04 och kunde inte somna om. Kl 05 gick jag upp och gjorde mig frukost. Nellis har varit lite småhängig idag och nu på kvällen hade hon 38,1 i temp så vi får se hur hon mår imorrn. Vi åt rotmos och korv och hon åt 2 port så det är inget fel på aptiten iaf!

tisdag 3 april 2012

Idag hade vi sista föräldrautbildningen. Vi fick se en gammal film om förlossning men det var inte så värst informativt. Till middag lagade jag kryddiga färsbiffar med ris och gurkyoughurt, det blev gott men Nellie åt inte en sked. Mycket ovanligt. Hoppas hon inte håller på att bli sjuk. Men när det var dags för nattning var hon jättehungrig och svepte hela vällingen. Hon är en stor tjej nu med riktiga jeans och Nike-dojor =)



måndag 2 april 2012

Idag har vi ätit Rikards Pad Thai, gott! Nellie gillade det också och åt 2 portioner. Bra då kan vi ta med henne till thailand! Nellie har spenderat dagen hos mormor och jag har varit på föräldrasamtal på dagis. Nellie har utvecklats enormt sen hon började där. Då kunde hon varken gå eller äta själv och nu går hon runt och leker och busar! Hon pratar inte så mycket än men är bra på att kommunicera ändå och hon är med och pysslar och kan massa rörelser till sångerna =)
Nellis nya sittvagn! Vi är nöjda!

söndag 1 april 2012

Vi har haft vårstädning idag. Det tar tid att städa när man har ett helt hus.. Nellie har varit ute och lekt med Theo en stund. Vi grillade fläskfilé till middag och det började snöa.. lite otippat då det var +6 ute..