torsdag 31 maj 2012

onsdag 30 maj 2012

Nellie ska bli en humla! I mitten av augusti byter hon dagis till ett som ligger jättenära. Hon ska börja på humlan som är en småbarnsavd med 16 barn och 3 personal. Blir perfekt att bara sätta ungarna i dubbelvagnen och rulla dit på 4 min. Ikväll var vi på infoträff för nya föräldrar och det verkade ganska bra, dock lite små lokaler och liten utegård.




tisdag 29 maj 2012

♥♥♥


söndag 27 maj 2012

Igår var jag på fest hos Jessica! Hon bor perfekt mitt i stan högt upp! Idag har vi firat mors dag med smörgåstårta. Jag har fått choklad, lotter och Ben & Jerrys! Lyx!
Heja Sverige!

fredag 25 maj 2012

Vi har myror! Hoppas den blå lösningen lyckas förgifta dom! Å varför tillverkas inte motsvarande för spindlar?!?

torsdag 24 maj 2012

Nellsa fick en gräsklippare av papps häromdagen! Den låter lite när hon klipper så det var skoj tyckte hon :-) Idag har det förresten inte varit Lucas dag. Han har skrikigt varenda vaken sekund och bara kunnat sova när jag har burit honom. Nappen tog han inte heller på hela dagen. Efter att vi hämtat Nellis på dagis blev det bara värre för hon hade inte sovit nåt och då gallskrek båda ungarna av och till i 2 timmar tills R kom hem från jobbet.. Hur det blir imorrn återstår att se, Nellie har inte dagis på fredagar så då kan det bli livat här.. Hade iaf trevligt förmiddagsbesök idag av Malin och Olle 8 mån!


 

onsdag 23 maj 2012

Tips från coachen... om du ska ut och handla bikini - föd inte 2 barn inom loppet av 1,5 år!

tisdag 22 maj 2012

Var på bvc i förmiddags och Luca är snart 4 veckor och väger 4,6 kg! Så mycket vägde Nellie inte ens när hon var dubbelt så gammal :-) Han ligger över genomsnittet i både vikt, längd och huvudomfång.




måndag 21 maj 2012

Har haft en superbra måndag hemma med kidsen! Fantastiskt väder så vi har varit ute typ hela dagen!





söndag 20 maj 2012

Rikard har börjat bygga en sandlåda halvdeluxe till Nellsa(sandlåda deluxe blev visst för avancerat så det blev en halvdeluxe). Det ska bli en stor sandlåda för kidsen och trädäck med staket där vi kan sitta och sola. Rikard är väldigt effektiv med sina byggen så han har kommit riktigt långt :-)


lördag 19 maj 2012

Vi har varit på "öa" idag och ätit grillat med Rikards familj. Nellie o Lucas ska ju få en kusin om en månad, spännande! Här är Lucas och faster Sandra.


Fick en faktura idag från sjukhuset. Vårdavgift för förlossning. Hade ingen aning om att det kostade pengar att föda barn! Bara 80 kr men all annan mödravård är ju gratis så vi blev lite förvånade...

fredag 18 maj 2012

Vi har spenderat dagen i Kil med besök av min moster Kerstin, kusin Hannah och söte Oliver som snart blir 4 månader. Här är ett kort på mormödrarna och barnbarnen!


torsdag 17 maj 2012

Har gjort ett relativt misslyckat försök att förnya bloggen.. får göra ett nytt försök en annan gång! Har haft besök av Jessica och vi var ute i det härliga vädret. Nellsa kunde knappt slita sig från lekparken =)


tisdag 15 maj 2012

Lucas provar sin söta giraffbody som han fick av tant Cathrine =)



måndag 14 maj 2012

Igår var det en jättetrevlig söndag! Vi hade först besök av Malin, Tomas, Gusten drygt 2 år och Victor 8 mån. Glömde ju ta kort på grabbarma som är sin pappa upp i dagen. De planerar fjällvandring med tältande till sommarn! Kul med en familj som vågar ge sig iväg med 2 så små! Friskt vågat hälften vunnit. Både Nellie och Lucas fick presenter :-) Sen hade vi besök av Theo med föräldrar :-) Då fick både Nellie o Lucas presenter igen! Och på eftermiddagen kom farmor o farfar förbi och Nellie fick presenter för tredje gången samma dag. Hon börjar bli duktig på att öppna paket nu ;-) Hon börjar också bli duktig på att gömma sig för kameran :P



Idag har Rikard jobbat och jag var hemma med båda kidsen. Det gick jättebra, blöjor blev bytta och mat fick vi i oss så då får man vara nöjd. Jag är lite trött då Lucas skulle äta varannan timme i natt men han sov massor under dagen så då fick jag ju tid till Nellsan :-)

söndag 13 maj 2012

Igår var det inte lätt att få Nellsan att somna, Rikard lyckades tillslut vid midnatt men sen vaknade hon igen kl 04 så han sov på madrass på golvet inne hos henne.. Ikväll går det inte mycket bättre.. hon vaknar och skriker hela tiden :-( Nu är klockan halv ett på natten och vi sitter i soffan med varsin unge i knät.. Inte bra om nätterna fortsätter såhär! R måste ju få sova när han ska upp och jobba och jag har ju fullt upp med att amma o byta blöja o försöka få Lucas att somna och när jag väl har lyckats är det inte lång stund tills det börjar om igen. Hur gör folk? Imorrn fm får vi besök av en familj som också fick barn med bara ett och ett halvt år mellan. Gissa om jag kommer fråga om tips?? Nej men jag tror inte att det blir lättare om man har större åldersskillnad, det är nog samma för alla :-)

fredag 11 maj 2012

Det är Rikards sista föräldradag idag så vi bestämde oss för att åka in till stan. Tog en bra stund innan vi hade packat, klätt, matat och satt rena blöjor på båda, fått in ungar och vagnar i bilen... Inget man vill göra ensam typ.. sen slog det mig att det är ju det här jag kommer göra nu! Förutom att jag inte behöver dra med blöjor och ombyten och vagn när Nellie ska till dagis men ändå..

Vi var till optikern och valde ut bågar båda två, nu ska herr Arvidsson också skaffa glasögon! på tiden! och jag har fått mycket sämre syn nu under graviditeten, det kan tydligen hända. Får se om det blir bättre sen efter att jag slutat amma? Vi testade även mcdonalds nya mac wrap, som man får prova gratis med deras app just nu. Den var god, ett bra alternativ till burgare :-)

torsdag 10 maj 2012

Varit på kontroll på bvc igen. Allt ser bra ut. Lucas är 14 dagar idag och väger mer än Nellie gjorde när hon var 6 veckor!


Lucas provar babysittern :-)

onsdag 9 maj 2012

Idag har vi lämnat huset för första gången. Förutom promenader och bvc då.. Vi åkte till nya Lager 157. Mycket fint! Både till stor och liten. Vi köpte en tunika till Nellie. Annars rullar det på, amning varannan timme på dagen och 2-3 ggr på natten. Ibland skriker han en stund men han brukar trötta ut sig själv och somna när vi har burit på honom ett tag. Ganska snäll kille :-)


måndag 7 maj 2012

Papps har köpt en blå body med en bil på(dodge viper tydligen...) till Lucas. Han var inte så glad i att vara med på bild denna gång ;-) Vi har haft besök av Cathrine och Lucas fick en giraffbody! Den kommer på bild snart. Har också haft besök av farmor och mormor. Mormor gav Nellie en docksulky och Lucas fick "En bok om Mig" av gammelmorfar Sigvard =)



lördag 5 maj 2012

Idag har Nellie haft feber men hon mådde bättre på kvällen. Kanske är av vaccinationen, det kunde bli en fördröjd feberreaktion sa sköterskan. Annars har det varit fullt upp idag med amning och allt. I natt fick jag sova hela 2 timmar, ikke sammanhängande, så det blev en lång sovmorgon och en sen start på dagen.. men vi tog oss åtminstone ut på en promme!



fredag 4 maj 2012

Idag har vi haft besök av Jessica. Nellie tyckte det var jättekul att busa med henne och fick en bok med massa spännande saker i! Lucas fick massa fina kläder! bla ett par supersöta snickarbyxor =))

Kidsen!!

Kolla vilka små fötter Lucas har :-)




torsdag 3 maj 2012


♥  Lucas  ♥

onsdag 2 maj 2012

Premiärtur ute i vagnen!

tisdag 1 maj 2012

Foto från förlossningsrummet. Bara några timmar gammal =)