torsdag 31 mars 2011

Det snöar massor här. Tokdumt. Imorrn åker vi till sverige. Kommer nog bli en spännande helg. Ska förhoppningsvis sälja bilen också, gött då kan vi börja planera och köpa in material till uterummet som ska byggas i vår/sommar.

Idag gratulerar vi lilla Klara som fyller ett helt år! Hurra hurra!

Nu måste jag packa igen. Har ju packat typ varannan/var tredje helg i några år nu. Lite tjatigt men man kan ju inte ha dubbla av allt. Dagens foto är en närbild på happy Nellie.

onsdag 30 mars 2011

I morse tänkte jag gå upp tidigt och städa för vi har inte hunnit så mkt sånt nu när jag har varit krasslig. Men jag var stentrött så det sket sig. Har haft mer ont i halsen idag, seg förkylning detta. Annars var vi på träff med mammagruppen idag, jättetrevligt! Och jag åt middag med Trine på kvällen. Nellie har varit jätteduktig idag och sovit ute i vagnen i över 1 timme både på förmiddan och middan.






Här ser vi hela tjejgänget! Nellie, Isabel, Emma, Thea och Emma.

tisdag 29 mars 2011

Har varit på skattekontoret idag för att ändra namn då jag och Nellie heter olika i norge och sverige. Det lyckades väl inte så bra. Eftersom vi inte är folkbokförda här så är vi inte med i folkbokföringsregistret och då vi finns egentligen inte.. De tog kopior på passen men trodde kanske inte att de kan göra något. Så nu fattar jag inte vad jag ska göra. Ska jag ändra namn på banken, jobbet? nav - där vi får föräldrapengar och barnbidrag? Jag ville ju bara ändra för att det skulle bli rätt i framtiden med pension o sånt. Fatter ingenting!

Det var babysång idag men jag orkade inte gå för jag mådde sämre idag igen. Föreslog för Rikard att han skulle ta VAF(vård av fru) men han trodde inte att det fanns nåt sånt :P Men jag lyckades iaf släpa mig ut på den vanliga turen och fick sällskap av Trine.

Här ser ni nybadad Nellie ikväll. Äntligen börjar håret växa lite på toppen =)

måndag 28 mars 2011

Måndag och eftermiddagsjobb för Rikard. Jag är fortfarande förkyld men mår mycket bättre. Vi har börjat med en ny grötvecka och hon verkar gilla det bättre nu, inte lika mycket som kommer ut igen. Gick den vanliga prommen förut, den tar ca 75 min vanligtvis men tog nog 1 1/2 timme idag när jag inte är helt pigg. Det bästa var att i stort sett all is och snö var borta! Kalas!


söndag 27 mars 2011

Det är inte lätt att vara sjuk när man har en liten solstråle som vaknar tidigt och vill leka och prata. Tur att vi är två, hur skulle man annars klara det? Idag har en man provkört bilen hemma i sverige. Hoppas han vill köpa den..

Nellie har sovit ute i vagnen 1 timme idag och i sängen en halvtimme så vi börjar få ordning på sovstunderna. Dock sover hon oftast bara 2 gånger på dagen men hon sover som regel från 19 till 07 på natten så jag är nöjd!

lördag 26 mars 2011

Jag har gått och blivit sjuk. Verkar vara en rejäl förkylning så det var bra att den bröt ut på helgen för då är ju Rick hemma och kan hjälpa mig med Nellie. Tror inte att jag har varit sjuk sen 2009 så det är väl på tiden kanske.. har också läst att det är bra om en ammande mamma blir sjuk för då går det över antikroppar i mjölken.

Vi tog iaf en promme till köpcentrat och kollade på lite sommargrejer till Nellis eftersom vi åker till Rhodos om 1 mån.. sen tog vi en milkshake som var supergott åt min onda hals. Nellsan ville också ha så Rikard föreslog att jag ska hoppa runt lite(shaka) innan nästa amning.. hehe.



fredag 25 mars 2011

Nellie var hos en manuell terapeut idag. Han vred och drog i Nellsans lilla huvud men det gick jättebra och han sa att hon inte har några problem med nacken. Han hade visst jobbat på sjukhuset i karlstad, small world. Vi får se vad fysioterapeuten sägen nästa gång då, hoppas att vi inte måste gå dit mer. Nellis sover så nu ska jag ta mig ett glas rött =)

torsdag 24 mars 2011

I morse när jag skulle öppna garderoben och ta ut kläder lossnade dörren och jag fick den i huvudet. Det var själva metallgängorna som bröts av. I lägenheten är det gamla inbyggda garderober.. kanske de borde fundera på renovering när saker å ting börja rasa samman? Iaf så ringde jag felanmälan och det kom några gubbar och fixade den redan efter några timmar så det var ju bra att vi slapp ordna med det, den hör ju faktiskt till lägenheten.

Nellie var så duktig och sov förmiddag i sin säng(!) en hel timme(!) och sen sov hon middag en timme när jag var ute på promme. Sen åkte jag iväg på fagkväll med jobbet. För er svenskar så vet jag inte hur jag ska översätta fag, finns kanske inget svenskt ord? Men det var lite föreläsning från en firma och sen bjöd de på pizza =) Rikard hade visst inte haft så kul här hemma för Nellie hade varit riktigt skrikig, till och med i vagnen när han försökte gå en tur för att hon skulle somna. Men hon är en sötis =)

onsdag 23 mars 2011

Idag var det barselgrupp igen, mycket trevligt. Här ligger Nellis och läser Håkons bok när alla andra bebisar sover. Nellie är vaken som vanligt. Efteråt gick vi en promme hemåt. Nu är klockan halv åtta och hon sover =))

tisdag 22 mars 2011

Grillat!

Idag har vi varit på babysång i kyrkan. Jag fattade inte nån av sångerna men det är nog bra för Nellie att komma ut på lite skoj. Det verkar vara ganska populärt, vi var 20-25 mammor + bebisar. Efter sången var det lunch(bröd... jag har aldrig gillat bröd men efter några år i norge är jag såå enormt trött på det. Bröd är inte mat. Bröd äter man till frukost eller som mellanmål i min värld.) och det var ju trevligt.

Grillpremiär hade vi idag! Rikard är världsmästare på grillad fläskfilé! Lite vardagslyx på en tisdag, why not =))

måndag 21 mars 2011

I helgen har vi varit i sverige. Jag var på 35-årsmiddag på lördagen, kul! Vi har också shoppat lite och haft service på bilen. Nellie har träffat besteföräldrarna såklart. Idag har det inte hänt så mycket.. jag tog med Nellis på en promenad i solen. Såhär sur kan hon va ibland när vi åker bil hehe, hon kan sitta så ganska länge och blänga på chauffören, men tillslut kan hon inte hålla sig vaken längre =)


torsdag 17 mars 2011

Idag var Nellis såhär nära att rulla runt till mage!


Tyvärr ramlade hon tillbaka i sista sekunden men snart så..
Vi åker till karlstad ikväll eller tidigt imorrn. Ska serva bilen och fixa lite annat!

onsdag 16 mars 2011

Onsdag

Igår var Nellie glad å go hela dagen, och enkel att natta på kvällen. Trine var här och åt middag med mig. Idag har jag träffat mammagruppen. Det var trevligt. Men Nellie har varit skrikig ikväll och magen har haft en del ljud för sig. Tror kanske att vi ska ta en paus med gröten. Idag var 5e dagen med smakportion. Jag har varit ganska trött senaste dagarna så det blir nog en tidig kväll för mig. I förrgår la jag mig tidigt, 20.45! Det är rekord för mig, jag är vanligtvis extremt kvällspigg..

måndag 14 mars 2011

Smokk

Idag har jag haft migrän för första gången. Det var definitivt light-varianten men inte så kul ändå. Inte så konstigt kanske när man inte har sovit en hel natt på snart 5 månader. Jag har köpt nya större nappar till Nellie och de verkar lovande! Inga problem att natta henne när man bara kan trycka in nappen =)

Måndag

Nellie skrek hela melodifestivalen och somnade precis när det var slut. Nästan som att hon tajmade in att det där ska inte mamma få se.. busunge! Igår fick hon smaka på lite gröt igen, det var väl ingen höjdare kanske. Idag vet jag inte vad vi ska hitta på men det blir väl en promme!

lördag 12 mars 2011

Första gröten

Idag har vi gjort nåt spännande. Nellie har fått första smakprovet. Det blev lite gröt blandad med mjölk så den var flytande. Allt kom ut igen och hon verkade inte så imponerad av smaken men hon tyckte inte illa om den heller. Vi får prova imorrn igen och se vad hon tycker då. Hon fick också sitta i sin första stol men hon kan ju inte sitta själv så vi har bullat upp runt henne med kuddar. Vi filmade matningen, ska se om jag kan lägga upp filmen här kanske.


Igår var jag ute med jobbet på lönningspils. Det var trevligt att komma ut men Rikard hade lite problem hemma med Nellis. Hon ville inte ta flaskan och hon illskrek i en och en halv timme.. Hoppas hon är på bättre humör ikväll för då ska Rikard på fest.

torsdag 10 mars 2011

Torsdag

Idag har vi varit på barselträff på helsestation. Pratat lite sömn å mat. Nellie börjar kännas redo för smakportioner nu. I norge sägs det att man ska börja med gröt och i sverige potatis. Tror jag bestämmer mig för att lyssna på norge i detta fall så att Nellie ska få i sig lite gluten så fort som möjligt då det finns lite glutenproblem i släkten.

När vi kom hem ställde jag vagnen utanför lägenheten och Nellie sov kvar i typ 30 min. Flink jente! Då fick jag tid att diska, vika tvätt, städa lite och frosta av frysen. Det gäller att vara effektiv nuförtiden :-) Det fungerar jättebra att ha en babyvakt, är nöjd att jag köpte en dyr variant med bra ljud, temp mätare mm.

onsdag 9 mars 2011

Onsdag

I måndags var vi på jobbet och lämnade in skattekort, det var på tiden. Har också varit ute på några långpromenader. Tyvärr har det kommit massa snö idag så det blev ingen promme. Idag har Nellie sovit typ 30 min, hon vill verkligen inte sova på dagen. Nätterna går bättre, hon äter 1 gång eller sover hela natten.

tisdag 8 mars 2011

Fisk

Har hittat en fisk som maken tycker om! Kanske för att jag inte har lagat den själv, hehe.. nej men den är god och halvfabrikat är ju bättre än ingen fisk alls!

måndag 7 mars 2011

Helg i sverige

Vi har haft en finfin helg hemma i sverige. Träffat friends and family och kopplat av. Köpte också en babycall och den funkade bra. Vi testade att låta henne sova kvar ute i vagnen efter promenaden. Hon sov väl bara 5 min.. vi hann precis värma upp resterna och skulle ta första tuggan när det började skrika ur babycallen. Hoppas att hon lär sig sova ute i vagnen! Nu blir det solsidan =)

torsdag 3 mars 2011

Torsdag

Var på helsestation idag och Nellie går stadigt upp på viktkurvan. 6,5 kg nu. Idag tog nattningen 2 timmar men nu sover hon äntligen. Hon har varit ganska skrikig hela eftermiddagen så man blir lite sliten.. borde egentligen packa eftersom vi åker till sverige imorgon men är rädd för att väcka henne. Ser på ett roligt program nu som heter "ett lite stycke thailand". Tydligen finns det en by i nordnorge där alla män är gifta med thailändskor. Undrar om det finns nån sån by i sverige också? Iaf så filmar de från thailand ibland och man längtar tillbaka. Kanske det kan bli en resa till vintern..

onsdag 2 mars 2011

Fysio

Idag var vi på fysioterapi på morgonen. Hon tyckte nog att Nellie var bättre i nacken nu men vi ska ändå till en manuell terapeut för säkerhets skull. Sen var det träff med mammagruppen hemma hos June och Thea. På bilden är det gruppträning på magläge =)

tisdag 1 mars 2011

Shopping

Idag har vi lunchat på stan med Eva och lilla Isabel. Passade även på att shoppa denna pusselmatta till Nellie. Hon behöver nåt ordentligt på golvet och denna var lite kul, man kan lägga pussel, bygga en ram runt och ta ut siffrorna också =)