tisdag 31 maj 2011

Imorrn är det barselträff =)) och R gör sin sista dag på jobbet. Sen åker vi till sverige för en långhelg! I natt var det en pissig natt så jag hoppades att denna natt skulle bli bättre men den har redan börjat lite dåligt.. Nellie vägrade sova när vi la henne kl 19. Bara gallskrek så nu är hon med mig i soffan och skriker här istället. Vad som är fel fattar jag inte men det verkar som att nätterna blir värre och värre. Inte kan man tro att denna solstråle kan skrika så mkt..

måndag 30 maj 2011

Före


Efter

söndag 29 maj 2011

Denna söndag har Nellie fått smaka på blåbär. Det gillade hon!

lördag 28 maj 2011

Lördag idag och Rikard ansvarade för dagens aktivitet. Han tog med oss till Norwegian Outlet, det var kul! Jag shoppade massor =) Det påminde ganska mycket om en jättestor outlet utanför New York. Det är som en egen liten by med bara outletaffärer och något matställe. Här är jag i NY.

fredag 27 maj 2011

Idag har jag och Nellie tvättat i stort sett hela dan.. ska bli gött att slippa tvättstuga å tidsbokningar snart! Det funkar ju att ha Nellie i bärselen men det blir tungt med 8 kilo bebis och massa tvättkassar upp och ner för trappor. Ikväll har vi sett den norska "action"filmen NOKLUS som är baserad på ett verkligt bankrån. Den var helt ok men jag hade lite svårt att ta rånarna på allvar när de pratade norska.. det låter ju så glatt och snällt! På bilden ser ni en som tycker om grekland och en som inte tycker om grekland :P



torsdag 26 maj 2011

Bilder från förra helgen =)




onsdag 25 maj 2011

Helgen som var spenderades i karlstad. Bl.a. var Nellies kompis Klara på besök. Hon är stor tjej nu och kan gå och prata =) Har också ordnat det sista på lilla toan, gött med ännu ett rum renoverat! Skulle vara kul att ta tag i trädgården också men det får bli när vi har tid. I måndags åkte vi tillbaka till norge och Nellis började bli lite förkyld och så tät att hon inte kan ta napp dvs ingen sömn på dagen och nästan ingen på natten.. jag försökte med saltlösning och morsmelk men det hjälpte inte så nu har vi köpt avsvällande näsdroppar. Det var typ 2 månader sen Nellie sov hela nätter och jag börjar bli riktigt sliten. Rikard hjälper till såklart och jag får sovmorgon ibland men det går inte att sova ikapp alla förlorade timmar. Så ska jag börja jobba igen om en dryg vecka.. blir nog tungt.. men det är nog samma för alla småbarnsföräldrar. Idag har vi varit på barselträff =) Det är jättetrevligt och nästa vecka blir ju sista gången jag kan vara med =(
Har inte kunnat blogga senaste dagarna då jag inte lyckats logga in på bloggen.. men nu har jag fixat det genom att rensa cacheminnet och ta bort cookies =) Hade ändå inte haft tid att blogga för att Nellie är lite förkyld och jättetät i näsan, hon kan inte sova stackarn, och då får inte vi sova heller.. men nu har vi köpt näsdroppar och nässug så vi får hoppas det går bättre inatt!

torsdag 19 maj 2011

Nellie provar sin Jumperoo för första gången!

I morse hade Nellie tid hos fysiodamen igen. Hon sa att Nellie ser helt fin ut nu men att det lätt kommer tillbaka om man har varit lite svagare på ena sidan så vi ska tillbaka för kontroll längre fram. Fysion råkar ju vara granne med ett köpcenter så jag råkade shoppa lite =) Sen köpte jag med en milkshake till hemvägen. Den kostade hela 60kr! Svindyrt men det var värt varje krona! Den var sjukt god. Smaken var vit choklad med nougat. Fantastiskt!
Igår var jag på jobbet och planerade lite. På mitt jobb får man en amningstimme varje dag så jag ska börja jobba en timme senare och får gott om tid att amma på morgonen, perfekt! Sen får jag också lite längre lunch första veckan så att jag kan gå hem och amma. Då blir det en mjukstart för Nellie eftersom hon är så liten. Sen träffade vi Nellies bebiskompisar =) Här är ännu ett greklandskort, Nellie är jättesur och tycker inte alls om detta land!

tisdag 17 maj 2011

Igår köpte vi en bilstol till Nellie, den vi har haft hittills är hyrd av sjukhuset i karlstad. Vi hade tur för det var tillbud på precis den vi ville ha. Den var ändå jättedyr men är en av marknadens säkraste. Hon ska kunna ha den tills hon är ca 4 år. Idag har Rikard varit ledig =) Det är ju stort nationaldagsfirande överallt med direktsändning hela dagen från oslo men vi kände väl kanske inte att det var så kul så jag har städat lägenheten istället. En sak som är bra med att bo så nära en stor stad är att allt finns billigt på finn(norska blocket). Så idag har vi åkt och köpt en aktivitetsgunga till Nellie, den ser jätterolig ut! Hon ska få prova den imorrn =) Här är en bild från Greece..

söndag 15 maj 2011

Helgen har spenderats i karlstad. I fredags jobbade vi på huset. Rikard har byggt ett matsalsbord som vi ska ha i uterummet. Bild kommer. Lilla toan är nu färdig, fattas bara spegel å lampa. Bild kommer även på detta. Igår var det eurovision song contest och det såg jag tillsammans med 8 tjejer, kul! Vi var seriösa och satte egna poäng, tror dock inte att nån hade tippat att Azerbajdzjan skulle vinna men det var ju bra att sverige var med uppe i toppen iaf.. Idag har jag klippt gräset och nu är det tid att packa. Snart kör vi mot norge igen!

onsdag 11 maj 2011

Har varit på barselträff idag. Inte så många såna kvar nu för min del eftersom jag ska börja jobba om några veckor så då får Rikard gå istället! Nellie har verkligen inte velat sova idag. Var ute och gick med vagnen i över en timme och hon var vaken hela tiden, hur är det möjligt? Hon har nog sovit ca 10 min på hela dan, fröken piggelin!

tisdag 10 maj 2011

Idag har vi varit på helsestation. Nellie växer helt normalt. Vi bad om lite tips på hur vi ska göra nu när jag snart ska börja jobba eftersom jag fortfarande ammar nästan enbart. Helsesyster föreslog att jag ska gå hem på lunchen i början för Nellie är så liten. Det lät väl som ett bra förslag kanske. Då blir det en mjukstart för henne. Men sen sa hon att om ca en månad kan vi börja ge henne bröd med ost eller prim som en måltid. Hallå eller?! Varför skulle jag ge min bebis bröd med ost varje dag? Jag vet att ni norskar älskar ert bröd men det var nog det dummaste jag har hört! För det första ska hon växa och bli stor och behöver få i sig alla olika näringsämnen och en varierad kost är ju jätteviktigt! För det andra är det ju nu hon ska lära sig att uppskatta mat och testa massa nya smaker! Nej bröd går fetbort!

måndag 9 maj 2011

Det var kanske lite mer jobb än jag hade räknat med att vara på semester med bebis men det var en fin tur. Flygresan gick bra..


Hotellet var helt nybyggt och fint, väldigt barnvänligt.



Nellie var inte direkt överlycklig av sol och värme..



Men hon har tränat på att stå upp..



Och hon var happy när hon fick bada =)

Nellie har lärt sig prata i grekland ;-)